Kryefaqja / LSHB (page 13)

LSHB

LSHB vazhdon fuqizimin e saj në Alberta të Kanadasë

Gjatë ditës së djeshme, kryetari i Lëvizjes për Shqipëri të Bashkuar z. Tahir Veliu vizitoi kryesinë e Shoqatës Shqiptaro-Kanadeze në Calgary, Alberta të Kanadasë. Në takim u vendos, që në një afat kohor prej dy javësh të organizohet themelimi i Degës së LSHB-së për Alberta. Dorian Londo, kryetar i Shoqatës …

Më shumë

LSHB dënon sulmet mbi nxënësit shqiptarë në Kumanovë

Lëvizja për Shqipëri të Bashkuar dënon ashpër dhunën e ushtruar mbi nxënësit shqiptarë të SH.F. “Naim Frashëri” nga Kumanova, të cilët ishin cak i sulmeve të publikut sllavo-maqedonas gjatë ndeshjes basketbolistike në shkollën fillore “Magdalena Antova” të fshatit Rajkovo kuqa të Kumanovës. Ngjarje të tilla, të cilat cënojnë qenien fizike …

Më shumë

Veliu: Një komb, një qëndrim përball shovinizmit, dhunës e terrorit ndaj shqiptarëve nën IRJM

Në situatën e krijuar në Maqedoni, ku shqiptarët nën këtë shtet lugat gjenden në një moment kyç historik për realizimin e të drejtave elementare është e domosdoshme që shqiptarët të ringjallin dhe praktiktojnë shprehjen NJË KOMB – NJË QËNDRIM. Rrethanat aktuale kërkojnë domosdoshmërisht një bashkim të shqiptarëve, kudo që gjenden …

Më shumë

Prononcim i LSHB-së për ngjarjet në IRJM

Politika shtetërore shtypëse, dhuna e terrori sistematik ndaj shqiptarëve autokton në IRJM përfundimisht duhet të marrë fund. Pabarazia ekonomike, diskriminimi në investime shtetërore, burgosja e ish-ushtarëve të UÇK-së me raste të montuara, mohimi i përdorimit të gjuhës shqipe si gjuhë zyrtare, mos-përfaqësimi i përshtatshëm në institucione shtetërore dhe mos-zgjidhja e …

Më shumë

LSHB “skuq” flamurin grek në Prishtinë

Sot, në orët e hershme të mëngjesit aktivistët e Lëvizjës për Shqipëri të Bashkuar ndërmorrën një aksion simbolik në Prishtinë, që si qëllim kishte “skuqjen” e flamurit grek, që është vendosur në murin e jashtëm të restorantit “El Greco”. Në kohën kur shqiptarët në Greqi dënohen me burg dhe dëbohen, …

Më shumë

Dega e LSHB-së në New York mbajti takimin e parë

Të dielen, kryesia e Lëvizjes për Shqipëri të Bashkuar – Dega në New York, nën udhëheqjen e kryetarit të saj, z. Sali Bollati, mbajti takimin e saj të parë pas themelimit të Degës. Me këtë rast u shqyrtuan dhe u debatuan një sërë çështje organizative, si shtrirja e veprimtarisë në …

Më shumë

U themelua Dega e Lëvizjes për Shqipëri të Bashkuar në Istog

Sot në Istog u themelua Dega e Lëvizjes për Shqipëri të Bashkuar dhe u zgjodhen koordinatorët e Degës që do ti prijnë procesit të ribashkimit të Shqipërisë.  Në fillim anëtarët e Lëvizjes për Shqipëri të Bashkuar bënë homazhe të kompleksi i Dëshmorëve në qendër të qytetit dhe pastaj vazhduan për …

Më shumë