Kryefaqja / OPINION

OPINION

U MBUSHEN 92 VITE NGA VRASJA E HEROIT TË POPULLIT BAJRAM CURRIT!

 Bajram Curri, i cili ishte udhëheqës popullor, ushtarak, senator i Senatit të Dhomës së Këshillit Kombëtar të Shqipërisë nga 27 mars 1920 deri më 20 dhjetor 1920. Shkaqet që e çuan Bajram Currin në përfundimin tragjik janë të evidentuara në dokumentet arkivore të shtetit shqiptar, një pjesë e të cilave, …

Më shumë

“Vorioepiriotët” kërkojnë luftë me Shqipërinë

“Vorioepiriotët” kërkojnë luftë me Shqipërinë RROKULL SHQIPËRISËTELEGRAMAVËZHGIM Nga Arben Llalla 3 orë më herët0 Theodhoros Kamarinos: Greqia ka vepruar në kundërshtim me interesat e saj në disa aspekte: Ka ndihmuar financiarisht një vend armik, duke e argumentuar se ndihmat jepeshin për minoritetin grek atje. Ka ndihmuar një shtet armik që …

Më shumë

TENDENCA E PËRQARJES, NË MES GRUPIT TË KUMANOVËS…

Nga ata që i Tradhëtuan, duke i ndar shqipëtaret, nëpër krahina. Po bëhen afërsisht dy vite,që kur forcat e Riorganizuara të UÇK-re,u gjenden të tradhëtuara,në Lagjen e Trimave nga BDI-ja,lideri dhe njerzit e saj.Tani më kur gjykimi,po hyn në fazen përfundimtare,ku në muajin qershor,priten edhe gjykimet,jan lëshuar në akcion,postieret e …

Më shumë

“Kthesë historike” në qeverisjen e Komunës së Preshevës

Shkruan: Nehat Hyseni  Në qeverisjen lokale të Komunës së Preshevës, e sidomos në kreun e saj, u bë një “kthesë historike” me zgjedhjen e një femre shqiptare në postin më të lartë dhe më të respektuar komunal. Kjo kthesë politike u shkaktua nga prishja e koalicionit qeverisës APN-PVD, që u …

Më shumë

Lugina e Preshevës e tradhëtuar nga Hashimi e Isa sot edhe më zi se nga Azemi e Fadili dikur

Shkruan: Nehat Hyseni  Shqiptarët e Luginës së Preshevës janë autokton, e jo “ardhacakë” në këto troje të tyre stërgjyshore, të banuara më shqiptarë qysh nga kohërat e lashta të periudhës iliro-romake.  Studimet reth lashtësisë së tyre, edhepse mungojnë për nga numri dhe thellësia e gjurmimeve e trajtimeve të mirëfillta shkencore, …

Më shumë

Si po shuhet Shqipëria: A do ta dëgjojë njeri të qarën alarmuese?!

Në gjashtëmujorin e parë, lindshmëria pësoi rënien më të madhe që nga viti 1990. Ulja me 29% e lindshmërisë së bebeve në raport me fundin e vitit të kaluar, është një episod i frikshëm për zhvillimet demografike në vend. Bashkë me emigracionin e lartë, rënia e lindshmërisë në nivelet më …

Më shumë

Epopeja e Mashkullorës: 18 mars 1908 Raporti i forcave ishte, një me 40.

Epopeja e Mashkullorës, Nga libri i Mihal Gramenos: Ne foto Cerciz topulli,Mihal Grameno. 18 mars 1908 Raporti i forcave ishte, një me 40. Trupa të shumta turke të garnizonit të Gjirokastrës dhe ato që erdhën nga Janina, u vunë në ndjekje të çetës. Çerçizi e ndau çetën në dy pjesë. …

Më shumë