Kryefaqja / OPINION (page 10)

OPINION

Heroi Besim Ndrecaj flijoi jetën për çështjen e madhe kombëtare

Shkruan: Avdi Ibrahimi  Besimi në vargje të poetit e në këngën e rapsodit Për heroizmin e Besimit janë kënduar këngë nga rapsodët tanë popullor, janë thurrur vargje nga poet të ndryshem, janë shkruar shkrime te ndryshme në prozë, por autori i këtij fejtoni, me 10 Maj 1995 ju dërgon tekstin …

Më shumë

Veliu reagon: Mali i Zi nuk është shtet demokratik e as europian, por mbeturinë jugosllave

Mali i Zi, ky shtet agresor e pushtues i Shqipërisë Veri-Perëndimore edhe sot e kësaj dite shkel të drejtat themelore dhe kombëtare të shqiptarëve autokton. Dhunimi sistematik i shqiptarëve nën Mal të Zi dëshmon se ky shtet nuk është shtet demokratik e as europian, por mbeturinë jugosllave e Millosheviqit. Thirrja …

Më shumë

Athina (Atena) perendesha Pellazge 

Athina ishte perendesha e luftes dhe e dijes,sipas mitologjise Zeusi duke patur parasysh profecine se se nga bashkëshortja e tij Miti do të lindte një femije që do ti kundershtonte pushtetin, për ketë gjë ai kaperdine Mitin dhe nga koka e tij lindi Athina (Atena) një grua e plot e …

Më shumë

Policia serbe kërcënon nëse nuk dorëzohet Besimi të gjithë Ndrecajt do t’i vrasim! (7)

Fejton Shkruan: Avdi Ibrahimi  Heroi Besim Ndrecaj flijoi jetën për çështjen e madhe kombëtare Po këtë ditë të 3 majit, vëllai i Besimit, Xhemajliu rrëfen: ”…Aty kah ora 12 me t’u kthyer nga puna në shtëpi më vërsulën afërsisht 300 milicë serb, më torturuan mizorisht duke më kërcënuar se nëse …

Më shumë

Ka thënë Faik Konica…

1- Mjerimi i shqiptarëve ka qenë në tërë kohërat të kapej pas individëve dhe jo pas ideve… Historia e Shqipërisë është e mbushur fund e krye me prova të tilla të përngjashme. Të përpiqemi me të gjitha forcat tona të shërojmë shqiptarët nga dashuria për individët. Ata duhet të mësojnë …

Më shumë

BesimNdreca s’dorzon armën e lirisë vret komandantin e policies serbe Dragan Shoshkiqin (6)

Fejton Shkruan: Avdi Ibrahimi  Heroi Besim Ndrecaj flijoi jetën për çështjen e madhe kombëtare Më 3 maj të vitit 1995 Dragan Shoshkiqi, ka marrë për detyrë të shkoj tek personi i shumë kërkuar Besim Ndrecaj, në pretekstin e konfiskimit të armës, të cilën e barte pa autorizim dhe nuk e …

Më shumë

Arbëreshët dhe ruajtja shekullore e traditës

                             Jemi tek arbëreshët e Horës së Arbëreshëve të Jeronim De Radës dhe mijëra e mijëra arbëreshëve të tjerë që me shekuj nuk e kishin harruar dhe nuk e harrojnë edhe se kush ishin dhe nga vinin. …

Më shumë

Dokumenti i CIA-s: Trojet shqiptare bashkohen në 2035

Në një kohë kur teza e bashkimit kombëtar sa vjen e artikulohet në qarqet e politikës mbarëshqiptare, një hartë e detajuar e një grupit ekspertësh pranë CIA amerikane parashikon që kjo gjë të ndodhë në vitin 2035. Rritja e ndikimit të shqiptarëve në politikat rajonale, si dhe mbështetja në rritje …

Më shumë

Walker flet për “Shqipërinë e Madhe”, zyrtarët serbë i krahason me Slobodan Milosheviqin

Ish diplomati amerikan, William Walker, i njeh mirë shqiptarët dhe serbët. Për të parët thotë se janë të ndarë dhe nuk gjejnë gjuhë të përbashkët për çështje madhore. Ndonëse, mohon se lobon për Shqipërinë e Madhe. Për këtë akuzë që iu bë nga zyrtarët e Serbisë thotë se mënyrën e …

Më shumë

Hyzri Salihu propozon qe Kryeminister i Republikës Kosovës të jetë Kastriot Bushi

Pavarësisht subjekteve politike Kastriot Bushi duhet të jetë Kryeminister i Republikës së Kosovës , e jo ata që kanë inate , e jo ata që kanë prue vendin në këtë gjendje të rëndë , disa parti duhet të bëhen bashkë dhe ta nominojn për Kryeminister një djalë të ri e …

Më shumë