Kryefaqja / OPINION (page 151)

OPINION

Po jemi të një gjaku o të mjerë

Shkruan : Brilant Gashi Jeta për Atdheun (shkrimi #10)   Duke parë që pendën e shoh si armën e vetme , që mund të shprehem , dëshiroj që të shkruaj për një temë , që edhe mua , por edhe çdo shqiptar tjetër e vret në shpirt . Jemi të …

Më shumë

Me 26 Gusht , Shkupi do të flet shqip si duhet!

“Presidenti Amerikan Bill Klinton, nё qershor tё 2002 u shpreh: “Nanë Tereza, ishte e para Ajo, qё më bani ta due Kombin Shqiptar dhe tashti unë ndihem shumё krenar, që plotsova njё detyrim moral ndaj Saj dhe ndaj vlerave tё Lirisё në Kosovë”. “E, nuk janë aq pak sa kujtojmë …

Më shumë

Atdheu është atdhe, bile edhe atëherë kur të vret

“Të mos u shkasë zemra kundër Shqipërisë as kur do të vuajnë pa faj. Atdheu është atdhe, bile atëherë kur të vret. Këtu kanë lindur, këtu të rrojnë me mish e shpirt, qoftë edhe me dhembje. Fëmijët i porosit ta duan vendin dhe gjuhën tonë gjer në vuajtje.” shkruante Mitrush …

Më shumë

Pellazgët njerëzit që i shpëtuan kaosit

Pellazgët, raca e harruar – Shqiptarët, baballarët e Greqisë së lashtë dhe Europës (5)AUTOR: EDOUARD SCHNEIDER Nuk është i lejuar ta publikojë askush veç gazetës Shqiptari.eu, dhe personit të lejuar nga autori. PËRKTHEU: SEFEDIN KRASNIQI Kushdo që do ta lexojë komplet librin e Edouard Schneider mbi Pellazgët, përkthimit të cilit …

Më shumë

Rikthimi madhështor i Heroit të Shqipërisë Etnike Ndue Përlleshi

Shkruan: Nue Oroshi Sot Dukagjini dhe mbarë Shqipëria Etnike kishte një festë të madhe. Pas plot gjashtëdhjetë e shtatë vjetësh kryelartë në bronz me plis të bardhë madhështor rikthehej, Ndue Perlleshi i Paskalicës, që siç do të këndonte këngëtari “Shndritke Hana si në pikë të ditës Ndue Perlleshi prej Paskalicës …

Më shumë

SHEKULLI XV- KOHA KUR U ZËVENDËSUAN FJALËT “ARBËN, ARBËNISHT, ARBËNI

Shekulli  XV- KOHA KUR U ZËVENDËSUAN FJALËT “ARBËN, ARBËNISHT, ARBËNI (ARBËRI)” ME FJALËT ”SHQIPTAR, SHQIP, SHQIPËNI (SHQIPËRI)” Shkruan Prof. Zymer Mehani Fjalët e dikurshme “Arbën / Arbër (i), arbënesh / arbëresh” dhe “arbënisht / arbërisht”, në trojet shqiptare erdhën e u zëvendësuan dalëngadalë me fjalët “shqip, shqip-tar” dhe “Shqip-ëni / …

Më shumë

Studimi gjenetik i Universitetit të Kalofornisë: Shqiptarët, me pasardhës te njejtë para 2 mijë vjetësh

Ardit Rada/ Oltion Rrumbullaku Dy profesorë të Universitetit të Kalifornisë, Peter Ralph dhe Graham Coop kanë botuar një studim për Gjeografinë Aktuale Gjenetike të Paraardhësve në të gjithë Evropën. Ky studim ka shfrytëzuar një bazë të dhënash të quajtur POPRES, që ka marrë të dhënat gjenetike të 2,237 europianëve që janë …

Më shumë

Enigma e Pellazgëve, më të lashtët e Evropës

Virgjili, tek “Eneida”, shkruan: “Thuhet se banorët e parë të Italisë sonë ishin Pellazgët”. Nga autorët e lashtë kemi mësuar se përpara ardhjes së grekëve, ata territore njiheshin si Pellazgjia. Po kështu, burime të shumtë na informojnë se, grekët mësuan nga pellazgët jo vetëm artin e punës me metale, të …

Më shumë

KULLA E AZEM BEJTË GALICËS, FRYMËZIM BREZASH

Shkruan: Bahri BIVOLAKU  Në Galicë të Vushtrrisë sot u rivarrosën eshtrat e familjarëve të Azem Bejtë Galicës, të vrarë nga forcat serbe 96 vjet më parë në malet e… Kulla e Azem Bejtë Galicës, frymëzim brezash Nga: kosovainfo 19 August, 2016 Shkruan: Bahri BIVOLAKU Në Galicë të Vushtrrisë sot u …

Më shumë