Kryefaqja / OPINION (page 162)

OPINION

Trojanët Ishin Iliro-Dardan

Qytetërimi trojano-dardan, është një nga qytetërimet më të lashta dhe më të ndritura që kanjohur njerëzimi dhe së bashku me qytetërimet e Kretës dhe atë etrusk përbëjnë bazën e atij që quhet qytetërimi evropian, apoPerëndimor, pasi si qytetërimi grek, dhe ai romak nuk janë gjë tjetër veçse derivate të këtij …

Më shumë

Jemi Racë E Pastër

Universitetit të Kalifornisë: Shqiptarët, më homogjenët në Evropë. Popullsia shqiptare, e vetmja me pasardhës të njëjtë në Ballkan Prof. Asoc. Dr. Aleksandër Dhima, antropologu i parë në vend dhe ekspert i fushës, jep shpjegimin e mëposhtëm: Publikuar më 21.08.2012 | 15:47 Ardit Rada/ Oltion Rrumbullaku – Dy profesorë të Universitetit të …

Më shumë

Skënderbeu E Dinte Ku Ishte Troja

Përfundimi i dy Argumentave të para. Risitë e një studimi: lisi (lezha), është Iliosi i Iliadës së Homerit. Vetëm nga një shqyrtim kaq i shpejtë dhe i shkurtër kuptojmë se:– Ky person (Skënderbeu) ka pasur një informacion shumë të saktë mbi lashtësinë. Marrja para-sysh e faktit të mundësisë së njohjes …

Më shumë

Kryepeshkopi i shqiptarëve në Argjentinë: Prifti duhet të jetë patriot

Rrënjët e tij zënë fill tek pasardhësit e Skënderbeut. Njëri nga prindërit mbante mbiemrin Muzaka, ndërsa tjetri mbante atë Greco. Shumë shekuj më parë, familja e tij pat lënë Arbërinë e shkrumbuar nga luftërat dhe qe vendosur në Kozencë. Arzobispo (Kryepeshkopi) Aleksandër, ndërsa flet për “Gazeta Shqiptare”, mundet ta kuptojë …

Më shumë

Kleopatra, Një Mbretëreshë E Madhe Me Origjin ILire

Dinastia e Ptolemejve ishte me origjinë ilire, sepse Ptolemeu, themeluesi i saj ishte ilir.. Ai ishte njëri nga shtatë rojet personale të Aleksandrit të Maqedonisë. Dhe kur Aleksandri madh vdiq mbretëria e Egjiptit i mbeti Ptolemeut.. Të dhënat për origjinën e Ptolemeut na i jep Ariani, i cili ishtemaqedonas. Ariani …

Më shumë

Një Mitropilit në krye të gjenoncidit në Çamëri

Altin Kocaqi Mitropoliti i Paramithis , shfaqet në të majtë të Napoleon Zerbës ,në këtë foto, ka lënë shumë dokumente të shkruara nga letërkëmbimet me komandaturën naziste të Janinës. Këto dokumente janë botuar pjesërisht edhe hedhin dritë mbi bashkëpuntorët e vërtetë të nazistëve.  . Gazeta Epiros (φ. 165 19/3/1914) shkruan …

Më shumë