Kryefaqja / OPINION (page 166)

OPINION

Përse shqiptarët duhet të bashkohen ?

Shkruan: Brilant Gashi Siç mund t’a shohim edhe vet , Shqipëria Etnike nuk është më në hartën gjeografike sepse është ndarë e gjitha nga Konferenca e Londrës në vitin 1913 dhe e gjitha kjo ndarje ka shkatërruar të gjithë Shqipërinë Etnike dhe ne edhe tani jemi duke kërkuar që të …

Më shumë

Akademik Milazim Krasniqi : Çajupi idiot!

Nga Fahri Xharra “Zot i math e i vërtete,  çdo pun’ e ke bërë vetë;  bëre qiejtë dhe denë,  bëre yjtë dhe dhenë,  bëre diellin’ me dritë,  bëre nat, e bëre ditë,  bëre erënë dhe retë,  bëre pemëtë me fletë,  bëre hënëzën me yje,  bëre fusha, male, pyje,  bëre zogjtë, …

Më shumë

Dy vëllezërit nga Kosova këshillojnë Sekretarin Amerikan të Mbrojtjes

E martë, 12 korrik 2016 Prishtinë 22 °C         Dy vëllezërit nga Kosova këshillojnë Sekretarin Amerikan të MbrojtjesDy vëllezërit nga Kosova këshillojnë Sekretarin Amerikan të Mbrojtjes11.07.2016|21:35 0 Duke punuar në politikën e mbrojtjes dhe atë të jashtme, vëllezërit Bajraktari shoqërojnë liderët e agjencisë së tyre në të gjitha …

Më shumë

Kongresi Çam i drejtohet aleatëve në Londër për masakrat

Nga Romeo Gurakuqi Memorandumi i anëtarëve të Presidiumit të Kongresit Çam (Taho Sejko, Kasëm Demi, Mamo Habib, Vehab Demi dhe një tjetër i padeshifrueshëm, për të cilin kërkoj ndihmën e miqve për ta qartësuar), të mbledhur më 23 shtator 1945 në Vlorë të Shqipërise, drejtuar Kryesisë së Konferencës së Ministrave …

Më shumë

UDB-ja DHE EMIGRACIONI SHQIPTAR

Shkruar nga Nafi Çegrani … Menjëherë pas Luftës së Dytë Botërore me urdhër të Titos u formua e ashtuquajtura OZN-a (Organ Zastite Naroda) me 13 Maj 1944, dhe një vit më pas VOS (Vojna Obavestajna Sluzba ‘JNA’) Shërbimi Informativ Ushtarak UPJ. Nga fundi i vitit 1946 këto shërbime u reformuan …

Më shumë

ÇAMËRIA: Rënia nën sundimin osman dhe islamizimi

Prof. Pëllumb Xhufi   (Vijon nga numri i kaluar)   Ndryshe nga paraardhësi i tij famëkeq, despoti Esau u përpoq të vendoste marrëdhënie të mira me shqiptarët e qytetit të Janinës dhe me shqiptarët e tjerë të rrethinave. Por konfliktet me despotin Shpata nuk u shuan, dhe këtyre iu shtuan …

Më shumë