Kryefaqja / OPINION (page 20)

OPINION

NUK KEMI TOKË ME FAL, JU FALIM POLITIKANËT E KORRUPTUAR

Kjo klasë politike e cenon sovranitetin e Republikës së Kosovës dhe i‘a shuan vendit të ardhmen drejt Bashkimit Europian. Demarkacioni nuk është kushti i vetëm për liberalizimin e vizave, por edhe sikurse të ishte ky i vetmi kusht; Cili shtet normal do të quhej shtet nëse vullnetarisht e dorëzon një …

Më shumë

EKSPERTI NGA GJERMANIA: ARGUMENTET QË ZBULOJNË MASHTRIMET E KOMISIONEVE PËR DEMARKACION!

Përkufizimi i shtetit, (republikës, krahinës, provincës), mes tjerash, ka të bëjë me territorin, të cilin e ka nën ADMINISTRIM. Pa kurrëfarë dyshimi, autorizimet e një shteti (republike, krahine,…)për: Transport – ndërtimi dhe mirëmbajtja e rrugëve; Kontroll policor; Shfrytëzim të pyjeve, kullosave, ujërave, etj. Ndërtim, apo planifikim, të objekteve të ndryshme …

Më shumë

Don Shtjefën Kurti – viktimë e urdhërave serb

shkruan Fahri Xharra Don Shtjefën Kurti u lind në Ferizaj më 24 dhjetor 1898. Mësimet e para i mori në vendin e lindjes, ndërsa gjimnazin në qytetin e Shkodrës. Studimet teologjike i filloi në Austri, për t’i vazhduar më tej pas Luftës së Dytë Botërore në Romë në kolegjin “Propaganda …

Më shumë

Elena Kocaqi: Mos E Votoni Demarkacionin, Është Vepër Penale!

• Arsyet pse nuk duhet votuar, por duhet të negocioni një marrëveshje të re, janë të aspektit juridik dhe nuk mund të kuptohen nga kushdo që nuk njeh ligjin. Ju lutem konsultohuni me jurist të fushës Publike dhe sidomos të ligjit Ndërkombëtar Publikë, për të kuptuar se çfarë krimi jeni …

Më shumë

Kumanovë, lavdi për trimat e tu

Shkruan : Brilant Gashi Nuk kam se çfarë të them më tepër për trimat tanë , të cilët dhanë jetën e tyre për Shqipërinë tonë ndër shekuj . Thjesht na ka mbetur vetëm të krenohemi me këta njerëz , të cilët zbritën në tokë si engjuj mbrojtës për të mbrojtur …

Më shumë

Berati, atje ku u thye me 1455-sen Skënderbeu

Nga Ilirjan Gjika Pak histori Qyteti 2400 vjeçar mbart një histori shumë interesante dhe të bukur. Arkeologët mendojnë se ai banohet pa ndërprerje qysh nga periudha parahistorike. Ndërkohë që historografia gjermane përcakton se qyteti u themelua nga Gjenerali Maqedonas Antipatri në vitin 321 Pk. I quajtur me emrin e tij …

Më shumë