Kryefaqja / OPINION (page 201)

OPINION

MARRËVESHJA E KONÇULIT

Shkruan: Refik HASANI   Që nga koha e arritjes së nënshkrimit të Marrëveshjes së Konçulit, asnjë takim nuk është mbajtur për tu konsultuar, vlerësuar implementimi i këtyre pikave në praktik, u bën mbi një dekad, të gjitha anët pozitive dhe negative kemi munduar t’i shohim të ksaj marrëveshje. Për këtë …

Më shumë

Mreti kur abuzonte me pushtetin!

Mreti kur abuzonte me pushtetin njerëzit që ishin të pakënaqur i obligonte me kushte dhe detyra të renda dhe vështir të realizueshme vetëm për t’i larguar për t’i fshef dështimet. Detyrat apo kushtet që urdhronte Mreti ishin të ndryshme deri me heqje koke. Nder urdhrat ,detyrat,kushtet e Mretit ishte që …

Më shumë

Çështja çame është shumë afër zgjidhjes!

Partia për Drejtësi Integrim dhe Unitet ka mbledhur strukturat e saj në qytetin e Vlorës për procesin e zgjedhjeve brenda parties, që do zhvillohet në 21 maj, si edhe për anëtarësimet e reja. Në këtë takim ishin të pranishëm kryetari i PDIU-së, z.Shpëtim Idrizi, deputetët Aqif Rakipi, Mesila Doda dhe …

Më shumë

Shosha e Demokracisë!

Shqiptarët për momentin gjenden në kohën e befasive demokratike. Në Shqipëri e në Kosovë, në vitet e 90-ta njerëzit besonin 120% në patriotizmin dhe kombëtarizmin e Sali Berishës. Edhe pse Berisha kishte marr si mision të tij të shkatërronte nga brenda shtetin shqiptar. Shkatërroi gjithçka që ishte e bërë në …

Më shumë

Për një Pleshtë nuk kallet Jorgani 

Shkruan : Hyzri Salihu Refleksion mbi aktualitetin për të cilin çdo ditë flitet dhe përjetohet në mënyrë të njejtë, gjendja në të cilën sikurse populli po ashtu edhe elita politike sillen në rreth të mbyllur, një qasje që po prodhohet dhe po krijon apo duhet të krijon një gjendje tjetër …

Më shumë

Ja pse serbët i quajmë shkije

Tregu i librit shkencor sapo u pasurua me një studim të ri etnolinguistik: “Shqiptar dhe shqa. Histori popujsh përmes dy emrave etnikë”, i Bardhyl Demirajt, nga Shtëpia botuese Naimi. Ai studion emrin shqa me të cilin shqiptarët kanë emërtuar fqinjët sllavë qysh nga kontaktet e para me ta e deri …

Më shumë