Kryefaqja / OPINION (page 30)

OPINION

Epiri është shqiptar, ja harta që gjendet në muzeun e Athinës

Historiani Arben Llalla ka publikuar një hartë e cila ndodhet në muzeun grek, ku paraqet edhe një detaj mjaft interesant. Në këtë hartë tregohet qartë që Epiri është shqiptar dhe historiani e ka publikuar si një mesazh për grekët. “Epiri i banuar nga shqiptarët. Kjo hartë gjendjet në muzeun e …

Më shumë

Migjeni dhe Arshi Pipa

Arshi Pipa (1920 – 1997) është një poet i njohur. Pasi kreu mësimet e mesme në liceun e vendlindjes, Arshi Pipa studioi për filozofi në Universitetin e Firences (Itali). Prej vitit 1941-1946 dha mësim në shkolla të mesme të Tiranës e Durrësit. Në prill të vitit 1946 u burgos nga …

Më shumë

Komisionin Hetimor për Çamërinë/ A jeni krenar që jeni shqiptar?

Nga Edlira Troplini – Abdurahmani Kërkoj ndjesë të nderuar politikanë, por kam dëshirë t’ju tërheq vëmendjen, duke marrë shkas nga polemika e zhvilluar për ngritjen e komisionit hetimor për të ashtuquajturën “Çështje Çame”, megjithëse në thelb është një çështje mbarëshqiptare. Do të doja të isha shumë e qartë, madje po …

Më shumë

Kush vrau në Kosovë e kush i humbi gjurmët e krimit?

                                          Jeta i ka do rregulla , jeta e jonë e ndjekë pas një rregull të artë të natyrës: “Vrasësi gjithëmonë kthehet në vendin e krimit”. Ky rregull nuk ka …

Më shumë

NË VEND TË KOLONËS PESTË,DENOHEN ÇLIRIMTARËT !

Shkruan: Besim Ferizi Ajo qka ka ndodhur në Kosovë,gjat dhe pas Luftës,është një krim për heren e dytë ndaj shqipëtarve,e në veqanti kundër ushtarëve  dhe komandantëve të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës. Okupatori serb,ate që humbi me luftë,la pasardhësit e vet,Servilat, Spiunat dhe Tradhëtaret,që ta sulmojn,atakojn në mënyr perfide, tinzare dhe …

Më shumë

Asokohen e 2 marsit të vitit 1444, kur Skenderbeu besëlidhi në Lezhë dalzotët e Arbrit

Asokohen kur u beslidhën dalzotët e Arbrit, Si tash 572 vjetmë parë mori udhë kuvendi i kryezotëve dhe princërve të Arbrit. Më 2 mars tëviti 1444 çeli punimet ai tubim gjithëarmbnor. S’andejmi përfaqësues tëzotërimeve erdhën për t’u lidhur në besë. Një e nesërme e përgjakshme dherobërie do të behte stuhishëm …

Më shumë

  I kam dy fjalë me Mehmet Krajen

Shkaktarët e të keqes në Kosovë kanë emër dhe mbiemër dhe dihet se kush janë, pra klasa e tanishme politike dhe hyzmeçarët e tyre të shumtë nga të gjitha shtresat shoqërore. Kjo duhet të thuhet me guxim në mënyrë që keqbërësit të apostrofohen në përputhje me fajin e bërë në …

Më shumë

Gjeopolitika e Trumpit është racionale

Nga Aurel Dasareti, USA, ekspert i shkencave ushtarake-psikologjike ([email protected]) Evropa (përfshirë trojet shqiptare) po përjeton një transformim të pakthyeshëm demografik dhe kulturor dhe kombi-shtet është nën presion të konsiderueshëm. Lideri i emigracionit të OKB-së, Peter Sutherland, gjithashtu ka deklaruar se “Sovraniteti i shtetit kombëtar është një iluzion që duhet të …

Më shumë

Ulëset e qiellit  

View on Nebeske stolice (Cellestial chairs) archaeological site below Pančićs peak on Kopaonik,Serbia. “ Ulëset qiellore ‘” aty ku pushonin shpirtrat e të parëve tanë , aty ku vrojtoheshin yjet , aty ku mbrohej nga armiku (një lartësi 1913 m ( lmd )), nga aty ku shihet lugina e lumit …

Më shumë

LOJA E REXHIMIT SERVIL,ME SERBIN PËR TA RRITUR,AUTORITETIN !

Shkruan: Besim Ferizi Nëse hyjm në një analizë,më detale dhe më të thukët vijm në përfundim,se Rexhimi aktual në Kosovë,ashtu siq e dim edhe ne qytetarët, i ka ra aq shum Kredibiliteti dhe autoriteti,sa për kët kan filluar,të mendojn edhe këta,se si dhe me qfar duhet rritur autoriteti, mbas shum …

Më shumë