Kryefaqja / OPINION (page 4)

OPINION

Ideologjitë e dështuara për shqiptarët

Nga: Muharrem Blakaj 1. Revolucioni i internacionales komuniste në Rusi në vitin 1917 krijoj ideologjinë komuniste. Kjo ideologji u përqafua në masë të madhe nga shtetet dhe popujt sllav. Disa militant shqiptarë të internacionales komuniste (sikur sot disa taleban e hoxhallarë mysliman) e morën si diçka të mirë që popullin …

Më shumë

EKSKLUZIVE RAPORTI 80 FAQE I DEMARKACIONIT

Komisioni Shtetëror për Shënjimin dhe Mirëmbajtjen e Kufirit Shtetëror  RAPORT Vlerësimi i punës së ish – Komisionit Shtetëror për Shënjimin dhe Mirëmbajtjen e Kufirit Shtetëror Kosovë – Mali i Zi (2012 – 2015) Prishtinë, dhjetor 2017 Vendimi 1 Vendimi 2 Nenshkrimet Përmbajtja Treguesi i lëndës, faksimileve, hartave dhe fotove.. 7 …

Më shumë

Atdhetarët vizionarë që hodhën themelet e Mbrojtjes Kombëtare

Ishte vizioni largpamës i Ismail Qemalit, i cili ishte Kryeministër dhe Ministër i Jashtëm, të themelonte ushtrinë, menjëherë pas shpalljes së Pavarësisë. Këto përpjekje flasin për vendosmërinë dhe meritën e Qeverisë së Vlorës, për t’i dhënë Forcave të Armatosura një karakter dhe përmbajtje sa më kombëtare Nga Bashkim Qeli/ Shpallja …

Më shumë

Plani serb që po e ndan Mitrovicën në “heshtje”

Projekti i mbështetur nga qeveria e Serbisë për t’u ofruar strehim rreth 300 familjeve të serbëve të kthyer në veriun e Kosovës, është duke vazhduar në heshtje. Vendbanimi i ri i quajtur “Lugina e Diellit” është duke u ndërtuar, pavarësisht kundërshtimeve të autoriteteve qendrore të Kosovës që pretendojnë se ky …

Më shumë

ARBËRESHËT E ZARËS, GJAKU YNË

Historia e një komuniteti të jashtëzakonshëm, që pavarësisht vështirësive është përpjekur të ruajë gjuhën shqipe… Si e kanë ruajtur arbëreshët e Kroacisë gjuhën, traditat, zakonet, këngët e mbartura brez pas brezi dhe historitë e jashtëzakonshme? Një histori shekullore që nis nga Liburnët e ruhet edhe sot brez pas brezi. Arbëreshët …

Më shumë

NGULËFATJA DHE MBYTJE,E NDJENJAVE PËR LIRI..

Kosova thuhet nga të tjerët,është Rast ”Sui-Generis”,ne themi se Shqipëtaret jemi ”Sui-Generis” ! Dallgët e erërave demokratike,po frynin dhe po shkrinin ”Luften e Ftohtë”, që egzistonte nga mbarimi,i Luftës dytë Botërore, në mes Paktit NATO-së në krye me SHBA-të dhe Paktit të Varshaves në krye me BRSS-në,këto erëra të ndryshimeve,kishin …

Më shumë