Kryefaqja / Tag Archives: Ismail Qemali

Tag Archives: Ismail Qemali

Çka i shkruan Kryetari i qeverisë shqiptare Ismail Qemali në një letër shteteve të Fuqive të Mëdha?

“Kam nderin t’i njoftojë Shkëlqesitë tuaja se delegatët e të gjithë krahinave shqiptare, pa dallim feje, të mbledhur dje në Asamblenë Kombëtare në qytetin e Vlorës, shpallën Pavarësinë e Shqipërisë dhe kanë ngritur një Qeveri të Përkohëshme. Shqiptarët po gëzohen që munden të hynë në familjen e popujve të lirë …

Më shumë